Barnens framtid

Jag är rädd för vad som sker i samhället. Alla övergrepp, hot, kriminella handlingar överallt. Alla kränkningar som sker, både i hemmen (även de så kallade omedvetna kräkningarna som föräldrar gör mot sina barn) och ute i samhället. All den hat som cirkulerar överallt. All ilska och allt behov av att trycka ner folk istället för att peppa och lyfta sina medmänniskor.

Men! Det har alltid funnits fysiska övergrepp och sexuella övergrepp – titta bara på de många pigorna ute på gårdarna som fick utomäktenskapliga barn flera gånger om. Eller de som i krig blev våldtagna. Eller … ja ni förstår min poäng. Det är bara det att det pratas mer om det idag. Och det är BRA! Det är skitbra att det sprids information, medvetenhet och att folk börjar tänka på detta.

Jag tror att vi måste vara tydliga med barnen. Lära dem kanske ett lösenord för att de ska veta att de ska följa med den där personen eller inte. Jag tänker prata öppet om internet och dess vett & etikett med dem. Jag tänker att om vi visar hur man ska uppföra sig så tar de efter i mycket. Jag tror på att skapa ett klimat som är öppet, kärleksfullt och tillitsfullt. Att vi också tar upp och pratar lite om ”Stopp, min kropp!” så att de vet att de kan, får och ska säga ifrån om de tycker något är obekvämt och att de ska få veta i vilken utsträckning som någonting är okej. Jag har redan pratat med förskolan och de jobbar också aktivt med detta.

Barnen är det viktigaste jag har. Och jag vill inte de ska behöva må eller känna som jag har gjort. Vill inte att de ska behöva ta emot den skit jag gjort eller får höra de ord jag fått höra.

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

2 reaktioner till “Barnens framtid”

  1. Ja, finns mycket att reflektera över i relation till föräldraskap i denna frågan (också). Lika viktigt att säkra våra barn, tycker jag det är att inte skrämma dem otillbörligt, så det är en delikat balansgång känner jag. En som jag inte är säker jag gått så väl alltid själv… men, gjort är gjort, kan bara påverka framåt!

Kommentera