Jag är inte perfekt 

Jag strävar efter att att vara den perfekta människan. Den som aldrig ljuger, sårar, sviker eller gör misstag. Jag försöker att vara alla till lags och samtidigt måna om mig själv. Jag försöker nå dessa ideal – jag försöker verkligen vara mitt bästa jag. Att efterlikna Jesus. 

Men med det sagt. Jag är inte perfekt. Jag gör misstag. Jag hamnar i såna situationer där jag sårat människor som står/stått mig nära. Jag har ljugit, jag har i vissa lägen tänkt mer på mig själv och vad andra ska tycka om mig än att tänka på hur jag ska göra för att det ska bli så bra som möjligt. Inland har jag varit så frustrerad att jag skrikit åt tjejerna bara för att de bråkat för mycket, jag gör inte alltid nyttig mat från grunden. Jag är inte alltid pedagogisk och jag blir ibland auktoritär i mitt föräldraskap. 

Jag blir frustrerad. Jag blir irriterad och vansinnig ibland. Jag får faktiskt ta break ibland och gå undan – för att inte bli vansinnig på barnen och då ta ut det på dem. Jag gör fel. Jag gör misstag. Men jag är en människa. Det enda jag kan göra är att sträva efter att bli en sådan bra människa och medmänniska som möjligt. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

4 reaktioner till “Jag är inte perfekt ”

  1. Vem är perfekt? Och hur kul, intressant eller utmanande skulle en sådan människa vara.
    Nä, det är nog bra nog att ständigt försöka göra bättre – mänskligt, liksom?

  2. Jag tror inte på perfektion alls faktiskt. JAg tror att det är ett relativt begrepp som en aldrig kan uppnå. När en strävar mot perfektion så är det i en cirkel som bara går runt, runt och runt. Det finns inget mål, för målet är föränderligt. Därmed tror jag heller inte att någon människa är perfekt. Att fela är mänskligt, men det är också viktigt att själv förstå att det är okej. Därför tycker jag att ditt inlägg är väldigt bra. Så länge en strävar efter förbättring och utveckling så tycker i alla fall jag att en kommer så nära den ouppnåeliga perfektionen en bara kan komma. Ha en fin dag!

  3. Jag har bloggat om att det perfekta med människan är hennes icke-perfektionism. 🙂

    Om vi vore perfekta, ja, den dagen finns det liksom inget kvar att hämta på jorden, tror jag.

  4. Ingen är perfekt. Jag skulle inte vilja vara perfekt heller. För det skulle betyda att det inte finns mer att lära eller utveckla. Jag tror på att livet är ett långt lärande och att man i olika faser i livet har olika utmaningar. Att sträva efter att vara en bra människa tycker jag låter som en perfekt väg att gå. Skuldbelägg inte dig själv, det gör ingen nytta alls!

Kommentera