Namnens betydelse

 • Samantha
  Samantha = härstammar från Bibelns Samuel som betyder ”Gud hörde”. Detta namn fick hon av mina tre namn (Siri Annica Maria), jag tog första bokstaven i varje namn (S.A.M), vilket kan vara en förkortning av Samantha. 
  Elsa = förkortning av Bibelns Elisabeth som betyder ”Gud är fullkomlighet” Elsa fick hon efter min farmor Elsa Grankvist. 
  Gerd = Nordiskt kvinnonamn som betyder ”Hägn, skydd” Gerd fick hon efter Mickes mormor Gerd Nilsson. 
 • Mary
  Mary = Härstammar från Bibelns Jungfru Maria (på engelska Mary). Detta namn kommer från Mickes mormors syster som hade det i tilltalsnamn. 
  Albertina = Härstammar från Tyskland. Betyder ”ljus, ädel”. Min morfars mamma hette Albertina i andranamn. 
  Kerstin = Härstammar från latin och då betyder det ”den kristna”. Mickes moster hette Kerstin i tilltalsnamn. 

 • Ebba
  Ebba = Är troligtvis en kvinnlig förkortning av Eberhard som i sin tur betyder ”Vildgalt”. Detta namn kommer från min morfars mamma som hade det i tilltalsnamn. 
  Siri = Är en variation av Sigrid som i sin tur är ett fornnordiskt namn som betyder ”vacker, skön”. Jag, min kusin, min mamma, min mormor och mormors mor har/hade detta namnet – två av oss i tilltalsnamn, tre av oss i andranamn. Sänder det vidare i generationerna.  
  Märtha = Är en förkortning av Margareta och det i sin tur betyder ”Pärla”. Detta namn hade Mickes farmor som tilltalsnamn.

Publicerat av

Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.