Önskeinlägg: Livspusslets pusslande

Hur får jag egentligen ihop mitt liv, med allt jag har för mig och allt som jag måste göra? Hur hinner jag med att andas, att hämta/lämna barnen vid förskolan, hur hinner jag att handla, plugga och övningsköra? Hur hinner jag med att varva ner på egen hand också?

Många frågor… Men tänkte försöka förklara lite hur jag har lagt upp det. Jag tycker att planering, listor och kom-i-håg lappar är ett väldigt bra sätt att strukturera sin vardag på. Jag planerar maten (planerar ofta, men inte alltid det genomförs dock), jag planerar när och vad jag ska studera (återkommer till detta), jag planerar in förskoletiderna, jag planerar in egentid och städningen. Helt enkelt – jag måste planera in allt i mitt liv känns det som för att allt ska flyta på.

Förskolan
De går 8-15 måndag till fredag, eller som idag hämtar jag dem klockan 13 redan bara för att jag vill mysa lite mer med dem. Men normalt går de 8-15 varje vardag i alla fall. Det tar cirka 30 minuter att gå dit/hem då jag går med barnen, 10 minuter ungefär när jag går själv. (1,1 km enkelväg.) Då hinner de bland annat leka av sig på vägen dit/hem och vi är ute i friska luften. Win-win situation helt enkelt. Jag är den som tar all vabb här hemma, oftast. 

Studierna
Jag går direkt hem efter att ha lämnat dem på förskolan. Varvar ner lite efter promenaden och sätter sedan igång, kring 08.30 med studierna. Brukar ta 1,5-3 timmar med en kurs. Sedan tar jag en liten paus där jag startar en diskmaskin typ eller något liknande, innan jag sätter mig med nästa kurs. De dagar jag övningskör nu under hösten är det klockan 9 varje lektion startar, vilket innebär att jag lämnar dem på förskolan, går till körskolan och pluggar teori lite innan körlektionen. Efter det går jag då hem och fortsätter plugga på kurserna. Jag har dock funderingar på att ta enbart en kurs per dag, dvs lägga 6 timmar en dag på en kurs, nästa dag blir det en annan kurs och sådant. Men ändå vara lite flexibel beroende på i vilken kurs det är inlämning i för tillfället och liknande.

Hushållets göromål
Jag diskar ibland för hand, när jag tex har läst ett stycke/kapitel i en bok, men känner jag behöver göra något praktiskt för att kunna fundera på det jag har läst – då är handdisk ett bra sätt. Städningen brukar jag och Micke göra tillsammans på kvällarna, eller det blir mest plock under vardagskvällarna och dammsugning och sådant på helgen. Det är även på helgen som vi tvättar (gemensam tvättstuga i källaren).

Min egentid
Gymmet brukar jag ibland klämma in på vardagarna, precis innan jag hämtar tjejerna från förskolan. Men då har jag skippat lunchrasten den dagen och ätit framför datorn/skoluppgiften samt tar kortare pass på gymmet. Så jag tränar på min ”lunch” då. Men andra dagar blir det på kvällstid, då Micke kommit hem och är hemma med barnen. Släktforskning och skrivandet på min framtida barnbok tillexempel är sådant som kommer långt ner i listan på prioriteringar för tillfället. Men boken diskuteras dagligen med personen som illustrerar bilderna till boken. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

2 reaktioner till “Önskeinlägg: Livspusslets pusslande”

  1. Fint att få ta del av ditt pusslande. Gav mig en bild i mitt eget pusslande, som jag egentligen inte har funderat på som ett pusslande förrän jag provade din ”ram”.
    Ska nog skriva ner mitt pusslande en dag också.

Kommentera