Smygkörning, svängningar och stadskörning 

Första körlektionen är avklarad. För att aldrig ha kört bil innan så kändes det riktigt bra. Blev lite nervös/orolig vid mötande bilar och när jag skulle svänga i korskningar. Jag fick först åka till en stor parkering där jag fick börja med att lära mig smygköra, titta dit jag skulle köra, svänga in till kanten och liknande. 

Nästa moment: köra nära trottoaren, svänga i utfarten och ut på trafikerad väg. Och sedan? Svänga vänster in i bostadsområde där jag fick svänga höger i flera omgångar. Tränade på att titta dit jag skulle, ha händerna på utsidan på ratten och bromsa/gasa mjukt. 

Sista momentet: köra ut i den trafikerade vägen igen. Över en bro i närheten av där jag bor, svänga in till Huskvarnas centrum och där parkera utanför trafikskolan. Så jag fick köra i stadsmiljö idag, på första gången!  

Hade en riktigt bra körskollärare som talade om hur jag skulle tänka, förbereda min körning och även steg för steg i de olika momenten. Ska träna på att hålla blicken dit jag ska, ratta på utsidan och korsa händerna vid svängarna samt hålla placeringen på bilen rätt (rätt körfält, även i svängarna). Nästa lektion är imorgon! Tror det här kommer att bli riktigt bra. 

Bild lånad från deras hemsida. 

Så redan nu rekommenderar jag Centrala trafikinstitutet. Det är inte ett samarbete utan mer att jag vill uppmuntra fler att köra upp med dem då de redan nu imponerat på mig. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

2 reaktioner till “Smygkörning, svängningar och stadskörning ”

Kommentera