Tankar kring körkortet – del 2

Jag har fått en del frågor kring mina tankar om när jag satsar att vara färdig med körkortet och hur jag tänker kring det hela. Ska jag köra upp med manuell eller automatbil? Och hur ofta kommer jag att övningsköra egentligen? 

Jag kommer redan från start att köra med en automatbil. Detta på grund av att jag tror mig veta att det går snabbare att lära sig köra med automatbil än med manuell. Jag tänker att när jag väl har körkortet (med krav att köra automat) och fått in körvanan kommer jag att köra en del körlektioner för att lära mig manuell växling också. Och efter det köra upp för manuellt körkort med. 

Jag har förhoppningen om att ha körkortet till innan nyår. Det är min stora mål just nu – att köra så pass mycket och så pass ofta samt hinna plugga på teorin att jag kan köra upp innan nyår. Körskolan sa att det absolut var möjligt – om jag bara hade motivationen (och ekonomin/möjligheten) till det. 

Jag kommer att köra allt på körskolan. Detta på grund av att vår automatbil (familjebilen) är under lagning för tillfället då turbon i motorn lade av i augusti. Men även för att Micke inte vill lära ut fel utan helt enkelt att jag ska lära mig rätt. Det är ju ändå över 25 år sedan som Micke tog sitt körkort. Nu har jag bokat upp 10 körlektioner, 2 gånger i veckan i fem veckor framöver. Och efter det ytterligare 10 lektioner är vad jag har tänkt mig. Sedan kanske trappa upp med oftare just för körvanans skull – om det behövs. Men detta är mina tankar, har första lektionen imorgon med körläraren så får se vad han säger också. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

En kommentar till “Tankar kring körkortet – del 2”

Kommentera