Uppdatering om vägen till körkort

Den här veckan blir ganska intensiv med trafikskolan. Dels så har jag idag en (enkel) körlektion, på onsdag har jag ett dubbelpass i körning på eftermiddagen och på kvällen har jag två timmars teorilektion. På torsdag har jag bokat in mig för riskettan. Jag känner att det faktiskt går rätt bra för min del, jag har försökt köra minst 2 enkellektioner i veckan, nu har vi dock höjt ribban och kör oftast dubbellektioner när vi kör – så att vi ska hinna med lite mer. Det vi tränade på i förra veckan och kommer fortsätta med denna vecka är stadskörning. Och var passar det inte bättre än inne i Jönköping city? (Som om Huskvarna city inte vore stort nog!) Tränar på att tänka på vad som gäller just där, tex om det är huvudled, högerregel, utfartsregel eller liknande som gäller just där. Enkelriktad gata? Allt detta, samtidigt som jag ska ha koll på övrig trafikanter och hur omgivningen ser ut. SAMTIDIGT som jag måste tänka på att vid rörlig blick även ha rörligt huvud, på grund av min brist på syn på högra sidan.

Förra veckan blev det en del missförstånd, på grund av att jag ”glömde bort” att jag var på en huvudled och därmed hade företräde. Höll på att stanna några gånger, och lämnade då företräde åt korsande trafiken – vilket var fel. De blev då less på att vänta på att jag skulle köra och körde då själva. Detta resulterade i att jag blev mer osäker på om jag gjort rätt eller fel. Men, det blir bättre även det. Jag måste dock tänka högt om vad för regler som gäller och hur jag ska agera, detta gör då att mitt självförtroende som förare växer, menar min körskollärare. Det ger även honom en möjlighet att korrigera om jag tänker helt galet.

Som det känns nu kommer jag fortsätta köra ungefär två pass i veckan, försöker få till dubbla pass varje gång numer. Hoppas också att jag faktiskt får igång huvudet med så att teorin, reglerna och allt det fastnar. Hittills har jag kört 6 enkla lektioner och 2 dubbla, efter denna vecka kan jag lägga till ytterligare en enkellektion och en dubbel. Jag har som mål att hålla deadline kring nyår, förhoppningsvis före. Vad tror ni? Kan det vara möjligt?

img_3801

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

2 reaktioner till “Uppdatering om vägen till körkort”

Kommentera