Varför tar du med dig barnen hela tiden?!

Detta är ingen engångsföreteelse att jag har fått frågan: ”Varför tar du med dig barnen hela tiden?!”. Den har jag fått ganska många gånger för att vara ärlig, både här i bloggen (även i de tidigare bloggarna), av bekanta och närmare vänner. Här är det en kvinna som skrivit sin syn på saken, visserligen redan 2012, men det är ack så bekant i de formuleringarna hon skriver och hennes tankesätt.

Mitt svar på det är för att barnen verkligen är mitt allt. Varför ska jag då lämna dem någonstans/hemma för att umgås med vänner som ändå tycker om barnen? Tycker de inte om barn/vill enbart umgås med mig utan barn, då tycker jag de kan leta sig en annan vän – som inte har barn helt enkelt. För att vara vän med mig innebär att man får tåla och acceptera OCH tycka om att jag tar med mig barnen. Man får hela paketet helt enkelt. Jag har vid enstaka tillfällen umgåtts med vänner utan barnen sedan de föddes. Men då har det till exempel handlat om att äta lunch med en vän innan jag hämtat dem på förskolan eller gå på bio (hänt en gång!) med en vän sent på kvällen, en av de tre kvällarna hon var hos oss den gången. Visst, det kanske blir annat val av diskussionsämnen då barnen är med, än om de inte är med, men… det finns Messenger, sms, telefon så att man kan prata om det där som barnen inte ska höra – vid senare tillfällen.

img_4033

 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

5 reaktioner till “Varför tar du med dig barnen hela tiden?!”

 1. Jag tycker det är underbart att träffa mina vänner utan att ha med barnen, att dyka ner i diskussioner utan att behöva ha fokus åt annat håll samtidigt.

  1. Jag kan göra så – ibland. Men jag vill ogärna vara ifrån dem kvällstid då de ska lägga sig och det är oftast jag som sköter det. Då får vännen komma hit och vara med oss eller helt enkelt vänta tills jag kan en lunch – om det nu prompt måste vara utan barnen.

   1. Det är inte mina vänner som vill ses utan barn utan JAG som tycker det är skönt att umgås utan att ha med mina barn. För mig är det viktigt att ha sådana stunder, får mig att må bra, jag fylls på med positiv energi och jag får bubbla en stund.

    1. Alltså.. jag mår ju bäst med barnen. Så jag vill inte vara ifrån dem om jag inte måste. Och jag måste inte vara ifrån dem för att vara med vänner. Så tänker jag.

 2. Alltså – enda anledningen att lämna barnen är ju om DU själv skulle vilja det!
  Jag tycker det är skönt med egentid ibland men helst då på lunch när de ändå är i skolan….jag hade aldrig lämnar barnen hemma för ngn annans skull – vill de inte träffa barnen så kan det kvitta (dock gör jag det ibland för min egen skull)!

Kommentera