Varifrån härstammar jag? 

Jag är så svensk som man kan bli. I flera generationer har min släkt levt i Sverige. Nybyggare, Notarius publicist åt en svensk drottning. Min morfar föddes i Arvidsjaur (Norrbottens län) och min mormor föddes i Lycksele (Västerbottens län). Min morfar flyttade till Lycksele efter avslutad utbildning. Det var då de träffades. 

Min farfar föddes i Stockholm. Hade sig ett helt liv där, gifte sig, fick en son, skilde sig då sonen var kring 10,5 år gammal. Han flyttade skyndsamt till Sundsvall. 9 år efter skilsmässan gifte han sig igen – den här gången med min farmor. De hade då redan en dotter tillsammans och ett barn på väg. Vad hade hänt om hans pappa, min farfars far inte hade flyttat från en liten by i Kalmars län till Stockholm på grund av industrialiseringen? 

Min mamma föddes således i Lycksele och pappa i Sundsvall. Redan första gången pappa såg mamma sa han att det var hon som han skulle gifta sig med. Vad hade hänt om mamma inte åkte till Sundsvall den dagen? 

Om jag hade valt att gå i en hörande gymnasieskola hade jag och Micke aldrig träffats, då hade vi aldrig haft våra flickor… Så, min hörselskada har stor betydelse i att vi träffades. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

Kommentera