Önskeinlägg: ”Mitt varför?”

Vad har jag för tankar med de kurser jag valt att läsa nu? Vad är det som gjort att jag valt just dessa kurser och varför finner jag dem intressanta? Vad kommer de att ge mig? 

Jag läser ju som sagt lite olika kurser för tillfället. Dels så är det ”Bibel och kultur”, ”Svenska som andraspråk för döva”, ”Starta eget” (ska snart påbörjas) och så är det övningskörningen. Senare i höst kommer även lärarutbildningen att återupptas. 


Den första kursen, Bibel och kultur, är helt och hållet ett egenintresse för den kursen. I och med min egna kristna tro så är denna kursen väldigt intressant. Samtidigt så oss bra att läsa den lite så att säga under tiden jag väntar på att jag kan hoppa på lärarutbildningen igen.

Den andra kursen; Svenska som andraspråk för döva, ger mig en liten specialinriktning i min lärarutbildning. Jag vill efter några år i yrkeslivet som lärare fortbilda mig till specialpedagog inom syn/hörsel och då är den kursen ett bra komplement till detta. 

Starta eget kursen är helt enkelt bra för mig då jag vill starta eget och göra det korrekt denna gången. Jag vill samla ihop kunskap och erfarenhet, jag vill så mycket och därför är den kursen bra för mig känner jag. 

Övningskörningen är rätt given. Jag vill ta körkortet. Jag vill känna av den friheten jag med. Vill kunna bli mer spontan med tjejerna, kunna åka iväg utan att behöva planera efter hur kollektivtrafiken fungerar. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

Kommentera