Önskeinlägg: Tankar kring körkortet

Jag ska, som ni vet, börja övningsköra nu i september. Det känns riktigt nervös och jag har aldrig kört tidigare, varken privat eller på körskola. Men dels så trodde inte mina föräldrar att jag skulle få köra på grund av min synskada (blind på ena ögat och lite brytningsfel på det andra) men efter undersökning hos ögonläkare så konstaterades det att jag fick köra – med glasögon på. 

Dels är det också rädsla bakom det hela som gjort att jag inte varit så engagerad i att komma igång ärligt talat. Efter de bilolyckor som jag/familjen varit med om så har jag en sådan oro när tex chauffören går ut ur bilen och den är på tomgångskörning. Det ger mig kalla kårar jag är formligen i beredskap över att kasta mig över handbromsen om det skulle behövas. Jag är ofta livrädd också då det körs i regn, när det är halt ute eller så. Men tänker att det kanske lugnar ner sig när det är JAG som har kontrollen över fordonet. Jag vet inte men jag tänker ge detta ett ärligt försök. 

Jag har en tanke på att försöka få kortet i handen innan nyår. Är det orealistiskt? Kanske… Men hon på trafikskolan sa att de har uppkörningstillfällen och teoriprovstillfällen då så bara jag klarat alla delmoment så ska det inte vara några problem. Börjar nu den 19:e september. Inte så länge kvar nu. 


Hur många lektioner behövde du, körde du privat? Berätta gärna! 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

2 reaktioner till “Önskeinlägg: Tankar kring körkortet”

  1. Berätta det för din lärare. Du är inte den första som varit rädd och inte den sista. Troligtvis går det riktigt bra. Jag tog körkort i en körskola och fick köra upp två gånger.😌Härligt att du tar körkort. Du blir mer fri.

Kommentera