Telefonen ekar tyst 

Telefonen ligger på byrån i TV-rummet. Påslagen. Ljudet på. En hel dag ligger den där. Inget sms. Inget telefonsamtal. Helt tom på kontakt utifrån. Allt ekar tyst. Från barnen hörs skratt när de leker. De leker alla tre tillsammans. Jag kan sitta och titta på om jag vill. Eller köra en omgång diskmaskin igen. Eller laga mat i lugn och ro. Telefonen ligger fortfarande tyst på byrån… 

Det är konstigt det där. Hör inte jag av mig brukar det inte vara någon som hör av sig till mig. Ger inte jag förslag på datum/tid att ses blir det ingenting. Oftast vill de nya bekantskapen ses utan att jag har med mig barnen också. Stunder som idag så känns det så otroligt ensamt. Tomt. Sorgset. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, inga ord räcker till idag. Men det är som idag som det gör mig nere. Jag känner mig ledsen. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

4 reaktioner till “Telefonen ekar tyst ”

  1. Vill du inte träffa vänner utan att barnen är med? Jag har själv barn men tycker att det är skönt att träffa vänner utan barnen. Man kan prata på ett annat sätt då. Har ni varit på öppna förskolan? Jag önskar att du skulle söka någon att prata med. Ditt inlägg lät så sorgligt och ensamt!❤ Jag går själv i terapi och det ger väldigt mycket. Kan din familj hälsa på eller kan du/ni hälsa på dem? Skulle jag bo närmre skulle vi kunna träffas men jag bor i ett annat land. Du verkar vara en sådan fin och bra mamma! Allt gott till dig/er!❤

    1. Jo, men det är inte ofta jag kan träffa andra utan barnen. Som nu tex. Nu är ju Micke borta i några veckor – då är jag i princip ensamstående under den tiden. Men när jag hade en vän över häromveckan som sov här i några dagar gick hon och jag på bio. Men hon visade även att hon tycker minst lika mycket om att vara med barnen som med mig. Och det är viktigt.

      Vi brukar vara på öppna förskolan, när det inte är jobb/förskolan/sjukdomar som kommer i vägen. ☺️ Men även där har jag bara kommit i kontakt med personalen, de andra föräldrarna är i grupper och instängda typ.

      Familjen bor som sagt 110 mil härifrån. En bra bit att åka. Tyvärr.

  2. En fråga utan att mena vara otrevlig, men om ingen ringer dig, kan inte du ringa då? 🙂 Tänker att man kan inte förvänta sig att andra ska höra av sig. Förstår dock känslan, för jag känner lite likadant, men då brukar jag höra av mig.

Kommentera