Mina tre hjärtan

 

img_4349
Ebba, Samantha och Mary

 

Samantha, är min äldsta tjej. Hon fyller 5 år den 4 april, så nu räknar hon ner dagarna till ”den stora dagen”. Hon är en omhändertagande, ömsint, känslig och helt fantastisk person. Känslig på det sättet att hon har lätt till att visa känslor och lätt att ”ta åt sig” av vad som händer och detta speglas i hennes humör och känsloyttringar. Hon har sprutfobi men är ändå öppen och nyfiken i allt kring sjukhus och läkarbesök att göra i övrigt. Hon har, precis som jag, en variant av Turners syndrom.

Mary, min mellantjej. Hon blir 4 år gammal den 22 april. En tjej som är blyg och introvert. Hennes känslor stänger hon inne om det är något hon känner sig obekväm i. En rutin och struktur-människa i stort format kan man säga. Om det inte är ordinarie personal på förskolan, med exakt samma rutiner som alltid så kan det hända att hon ”låser sig” som jag beskriver det. Det är då det blir fel för henne och på grund av detta har hon fått byta avdelning en gång, för att det inte fungerade för hennes del på den gamla avdelningen. Hon är annars en orkan, är överallt och ingenstans, springer, skuttar och är verkligen en underbar liten piggmört.

Ebba, min minsting. Hon blev 2 år den 5 januari i år. En viljestark person som verkligen vet vad hon vill och som ser till att hon får det. Om Mary är som en orkan är Ebba som en tornado. Klättrar gärna så högt det bara går. Testar sig fram, exploderar om det inte går som hon vill. Kan verkligen växla i humör riktigt snabbt (snabbare än ljusets hastighet). Hon ser upp till sina systrar och vill verkligen vara som dem. Hon är verkligen en ljuspunkt i mitt liv.

Här hemma pratar vi tre språk. Svenska och svenskt teckenspråk är vad som är modersmålen här hemma. Men vi pratar även mycket engelska med barnen och de ser mycket på engelska klipp på Youtube, engelska låtar och liknande. Detta är för att vi ser det som en tillgång till att vara flerspråkig.

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

En kommentar till “Mina tre hjärtan”

Kommentera