Att vara mamma 

Att vara mamma är det absolut det mest underbaraste som skett i mitt liv. Inget ger mig sådan glädje som att se barnen vara lyckliga och trygga i livet. Inget ger mig sådan skräck som när något händer med dem. Inger fyller mitt hjärta med sådan kärlek som när de visade ömhet, medkänsla och empati för någon annan. Inget fyller mig med sådan sorg som då de är ledsna/har ont och jag inte kan trösta dem. 

Att bli mamma har förändrat mig på många sätt. Jag menar… Från att bara behöva tänka på sig själv och husdjuren (och okej, Micke med men han klarar sig själv ju) till att bli huvudansvarig över tre underbara mirakel till skapelser som barnen är. Det går inte längre att sova så länge som jag vill, det går inte längre att spontant åka någonstans (en längre bit bort). Det går inte längre att göra allt det jag gjorde innan. Jag har inte den tiden till att läsa skönlitterära böcker längre, inte lika mycket tid eller ork till släktforskningen. Nu är det istället tidiga morgnar, mer planering kring allt, sagor och sånger för småttingar och släktforskningen sker någon gång då och då. 

Men… Jag skrattar oftare. Jag fylls av stolthet, ömhet, glädje och kärlek oftare. Mitt liv är helt enkelt lyckligare nu, med de tre som berikar mitt liv. De är verkligen solskenet i mitt liv. Mellan dåliga nätter, blöjbyten, allergireaktioner och skräckscenarios som att hitta Ebba livlös i sängen eller se de två stora inte kunna andas ordentligt så är det många gånger jag förvånas över deras väldigt kloka meningar, omtanke om en annan människa, hur de bryr sig om varandra och hur de söker sig till varandra. Mitt hjärta känns ibland som om det snöras åt av stolthet och kärlek. Jag trodde aldrig att mitt hjärta skulle få plats med mer kärlek då jag väntade Mary. Jag var rädd att jag inte skulle älska henne så som jag älskar Samantha. Men kärleken flödar. Den räcker till alla tre och blir över. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

4 reaktioner till “Att vara mamma ”

  1. Jag älskar också att vara mamma…sen så kan jag bara säga att det blir mer och mer underbart ju äldre barnen blir. Samtalen, tillsammanstiden å allt man gör tillsammans – UNDERBART!!

  2. Ja, visst är det fantastiskt hur kärlek verkligen i n t e är som tårta, som tar slut när man delat ut en bit här och en bit där. Snarast tvärt om – ju mer man delar med sig av kärlek desto mer finns det!

    1. Det kan nästan liknas vid en upp och nervänd bröllopstårta. Du vet en sådan i flera lager. Stort lager nere och så mindre ju högre upp man kommer. Väns på den. Minsta delen längst ner. Det symboliserar kärleken i hjärtat för en person. Sedan växer familjen och hjärtat likaså. ❤️

Kommentera