Nära förhållningssätt 

När jag tänker barnuppfostran så tänker jag mestadels på tre ord; ”Kärlek”, ”Trygghet” och ”Ledning”. Dessa tre ord beskriver mitt sätt att se på föräldraskap och barnuppfostran ganska bra. Jag ska dessutom i detta inlägg komma närmare inpå hur jag tänker och varför jag tänker så. 


Jag tänker på kärlek just för att det ska genomsyra allt en förälder gör för sitt barn. Man uppfostrar dem med kärlek, man leder dem genom livet och lär dem om livet – med kärlek. Att man alltid ser till barnets bästa och har barnen i främsta rummet. Att ge barnet kärlek är aldrig fel utan alltid rätt. Man kan inte bli bortskämd av kärlek. 

  Jag tänker på trygghet för att det är vad ett barn behöver få känna hemifrån. En grundtrygghet i att föräldrarna aldrig slutar älska en, att de alltid ställer upp och alltid finns där om de behöver en. Oavsett om det gäller en orolig nattsömn som liten eller om det gäller en förstörd utekväll på krogen som ung vuxen… Vad det än gäller ska barnet kunna känna sig trygg med att vända sig till sina föräldrar. 

  Jag tänker på ordet ledning för att man som förälder ska visa vad som är rätt eller fel. Det är föräldrarna som skapar den moraliska, den emotionella och den medmänskliga delen hos ett barn. Det är från föräldrarna (och de andra personerna i barnets omgivning) som barnet får alla grundvärderingar i livet. 

    

   Författare: Annica

   26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

   Kommentera