Byta avdelning?

Jag har tur som studerar på distans och faktiskt kan ta hem barnen då det krisar sig på förskolan. Återigen är det Marys avdelning som ”dummar” sig. Återigen blir jag utskälld – framför Mary och framför andra barn av en pedagog. 

Återigen sluter sig Mary totalt och vägrar bli lämnad på morgonen (trots en riktigt avslappnad mamma som tog sig tid vid både hela frukosten och en stund inne på avdelningen). Men då hon började storgråta och slet sig loss från en pedagog hade jag verkligen inte hjärta att försöka längre idag. 

Gick till en ordinarie pedagog (som tidigare skällt ut mig för att följa Mary in i avdelningen vid lämning, bland annat med argumentet ”Så gör vi inte här”.) och sa att hon fick följa med mig över till Samanthas avdelning där det denna vecka är drop in – besök av anhöriga samt information av verksamheten. Den pedagogen skällde återigen ut mig. Inför både Mary och andra barn. Detta samtidigt som hon försökte dra Mary bort från min famn. 

Det är jag som förstör för Mary, det är jag som hindrar henne att säga hejdå, det är jag som hindrar henne från att hitta trygghet hos pedagogerna. Det är inte jag som har flera års utbildning till föeskolepedagog och lärarutbildning samt är aktiv som hemspråkslärare, det är hon och därför har hon kunskap i barns utveckling och inte jag. Alltså skulle inte jag komma där och tala om för henne hur hon ska sköta sitt jobb och hur hon ska ta hand om barnen på avdelningen. 

Jag började backa därifrån, grät samtidigt som jag förklarade att jag känner mitt barn bäst. Inte hon. Alla barn är olika. Finns inget facit. Och så gick jag därifrån med henne i famnen. Bort mot Samanthas avdelning där vi skulle hålla till. En av förskolelärararna (ordninarie på Samanthas avdelning) såg oss två och tog oss in i hennes famn, kramade oss hårt. Ledde oss in i ett enskilt rum och frågade hur det var fatt. Jag förklarade situationen och hur de senaste veckorna varit vid lämningarna. Jag förklarade också önskemålet vi har – att få Mary flyttad till en annan avdelning. Hon ska idag prata med förskolechefen om en förflyttning. Att de är mer än villiga att ta emot Mary på Samanthas avdelning (egentligen två avdelningar som är mycket tillsammans så Mary skulle hamna på den andra avdelningen men de skulle ha varandra vid lämningen samt många gånger under dagen). Nu är det upp till förskolechefen. Men jag och Micke ska båda två åka dit i eftermiddag och hämta Ebba, ska då samtidigt gå och prata med förskolechefen och höra hur det är tänkt att bli. För nu håller vi Mary hemma tills de löst detta.  

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

2 reaktioner till “Byta avdelning?”

  1. Kalla till ett möte med förskolechefen för såhär kan ni ju inte ha det. Ta din man med för att få stöd och överväg att byta avdelning/förskola. Har ni rätt att välja?

    1. Vi hade ett akut möte med förskolechef och vice förskolechef eller vad man ska säga. 🙂 De ska kolla på lediga platser på en annan avdelning (får hon plats där blir det lämning tillsammans med storasyster i samma lokal – vilket blir en trygghet i sig). Hon blir hemma tills det blir ett byte.

Kommentera