Tryggt hos storasyster 

Ni som följt med senaste månaden vet att det har varit strul med marys avdelning. Att det varit svåra lämningar och en otrygg Mary på plats. För att kort sammanfatta det hela.. 

  • Fick inte ha med sig snuttefilten in till avdelningen ens för någon minut i början av dagen. 
  • Jag (eller den som lämnade) fick inte gå in till avdelningen utan lämningen skulle ske i kapphallen och redan där mötas upp av en pedagog. 
  • Blöjor som inte blivit bytta på, på en hel dag – flera dagar. Dvs hon kommer hem med samma blöja som hon åkte hemifrån med. Ingen tog på sig ansvaret för detta. 
  • Och på tal om blöjor…. Hon var blöjfri på förskolan innan sommaren (på småbarnsavdelningen). Men nu, heltid blöjor igen pga hon varit för otrygg för att säga till om att hon behöver gå. 
  • Droppen som fick bägaren att rinna över? Jag blir utskälld och anklagad för att med vilja förstöra för Mary. Att det är jag som hindrat henne i lämningarna. Att mitt fjäskande inte gör henne trygg. Att den pedagogen med flera års studier vet mer om barns utveckling och barnuppfostran än vad jag gör. Att jag känner mitt barn bättre än vad hon gör, hör inte till saken. 


Imorgon börjar vi om. Imorgon ska hon få börja i Samanthas avdelning. Jag kommer vara med en stund i början. Kommer även vara noga med att berätta om hur Mary är och hur hon kan bli/vara ibland, men samtidigt låta de pedagogerna lära känna henne. Och tryggheten med storasyster intill tror jag bara kommer göra gott för henne. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

1 reaktion till “Tryggt hos storasyster ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *