3:16 

Nu då jag studerar i en kurs som heter ”Bibeln och kultur” har jag diskuterat Bibeln med min mamma lite. Hon uppmärksammade mig på att det finns några ställen i Bibeln som drar upp viktiga och härliga saker på just samma kapitel och versställen. 

Titta bara på Johannesevangeliet 3:16Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv.” och Matteusevangeliet 3:16När Jesus hade blivit döpt steg han genast upp ur vattnet. Himmelen öppnade sig, och han såg Guds ande komma ner som en duva och sänka sig över honom.” eller varför inte ta en titt på Lukasevangeliet 3:16? ”Men han svarade dem alla: Jag döper er med vatten. Men det kommer en som är starkare än jag, och jag är inte värdig att knyta upp hans sandalremmar. Han skall döpa er med helig ande och eld.” 

Jag tycker på ett sätt att dessa är kärnan i Bibeln. Helige Anden, Dopet men också Jesus och Guds relation till varandra och till oss. Här finns även Guds kärlek till oss, människorna på jorden. 

 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

Kommentera