”En flicka söker sin mamma!”

En heldag i Nyhem (Nyhemsveckan, läs mer här om du är nyfiken) blev det igår. Popcorn, fika, glass två gånger och ett gäng böcker inköptes så att jag kan dela med mig  av min tro till tjejerna lite enklare. Kunna förklara enklare och sådant i alla fall. Träffade en vän jag inte träffat på åtminstone 9 år. Riktigt kul att ses! Och så träffade jag även en av de personer jag har som förebild i den kristna tron, en pastor som även varit föreståndare för det behandlingshem där pappa bodde i kampen att bli nykter. Denna pastor är den som troendedöpte mig. Så en riktigt bra dag socialt sett. 


Det jobbiga under dagen var att Samantha sprang bort ett par gånger. Första gången letade vi i kanske en kvart efter henne. Överallt, samtidigt som det ösregnade ute. Andra gången hade hon fått lov att vara vid lekparken, hon hittade några äldre barn att vara med och helt plötsligt var hon inte längre där. Jag höll utkik efter henne samtidigt som de andra två lekte i sanden. Tillslut var jag riktigt orolig. Drog med de andra två och började leta. Letade i större och större cirklar. Såg inte till henne någonstans! Nu hade jag nästan panik och jag kände verkligen stressen byggas upp. ”Det är en liten flicka här som letar sin mamma. Flickan heter Samantha. Hennes mamma heter Annica.” Fattar ni vilken glädje jag kände då jag hörde detta?! 

Samantha hade följt med de större barnen till en hoppborg men på just den var hon för lite gammal för att få hoppa i. Då blev hon ledsen och insåg då med att jag inte var i närheten. Då hade hon fått till ett podie/scen och gått upp där samtidigt som de höll en auktion. Hade helt sonika sagt att hon inte hittade sin mamma. Och både jag och de i personalen ansåg att hon hade handlat helt rätt och var riktigt klok som agerat så bra på detta. Och jag var inte sen med att ösa över henne beröm över detta. Men hon hade blivit lite uppskakad minst sagt. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

3 reaktioner till “”En flicka söker sin mamma!””

Kommentera