Inget övergrepp att tvinga? 

I en artikel i Dagen skriver en Frida Park att det inte är ett övergrepp på barn om man tvingar med dem till kyrkan varje söndag förmiddag. Men det anser jag det kan bli – om barnet känner obehag över tex folksamlingar eller andra skäl. Jag anser att lyssna in barnet i det hela. Jag delar absolut med mig av min tro. Men vi går inte alltid till kyrkan. Inte ens ofta vi går dit. Men för mig finns Gud överallt, även här hemma. Går vi inte till kyrkan kanske vi pratar om Gud och Jesus eller läser i en barnbibel. Men ibland rör det bara hur man ska vara mot andra, eller hur man ska agera i olika situationer. Vi går förbi en kyrkogård varje dag, då kommer det naturligt frågor om Gud, livet och döden. 

Jag är kristen, tror på Gud och vill gärna att barnen ska få uppleva samma lycka och kärlek som jag fått och får ännu. MEN, om jag börjar tvinga dem så får det motsatt effekt. Jag vill visa att jag går dit för gemenskap, kärlek, undervisning och Guds frid. Men mycket av detta (ja till och med allt) kan man få även utanför kyrkan. Vad tror du? 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

3 reaktioner till “Inget övergrepp att tvinga? ”

  1. Jo, men hon skriver ju inte alls så som du tolkar det – hon skriver att det inte är fel att ”tvinga” barn att följa med till kyrkan precis så som många tvingar barn på fotbollsträning. Hon menar alltså att kan man tvinga ett barn till träning är det lika okej att tvinga dom till kyrkan – inte att man ska tvinga barn till kyrkan som är folkskygga eller rädda för ngt som finns i kyrkan…. hon menar ju att i dagens samhälle har det blivit tabu att ta med barnen till kyrkan mot deras vilja men inte att tvinga dom på fotboll….

      1. Nej, men det hon ville förmedla var ju att det inte var ett större fel att tvinga ngn på fotbollsträning som att tvinga ngn till kyrkan – hon menade ju att det inte var mer fel att tvinga ngn till kyrkan….hon skrev ju inget som själva tvingandet i sig utan att d inte var mer fel om det handlade om kyrkan

Kommentera