Måste prioritera

Nu måste jag verkligen skärpa till mig. Jag har haft så mycket att göra hela tiden, stannar egentligen aldrig upp och tänker till. Jag måste verkligen lära mig det. Att se bakåt men också – hur mår jag nu, hur fungerar allt detta för mig och vad ska jag göra nu för att inte ”drutta ner i hålet”? Kort sagt… Jag håller på att gå in i väggen, det kanske ni har märkt här på bloggen hur få inläggen har varit om man jämför med vad jag förut kunnat skriva och berätta/dela med mig av. Och på grund av detta har jag bestämt mig. Jag kommer hoppa av ytterligare en kurs. Svenska som andraspråk för döva är den kurs som tyvärr kommer att avslutas. Men jag känner, jag måste börja prioritera min hälsa före mina intressen på det sättet.

Vad har jag kvar nu då? Jo… Fram till den 2 februari har jag starta eget – kursen på komvux. I Januari väntar en salstenta i engelsk grammatik, innan dess är det 2-3 lektioner jag kommer att närvara på – för att få ytterligare stöd i att läsa in mig i grammatik-delen. Och efter den kursen kommer jag att plugga matte resten av vårterminen, inkluderat ett 5 veckors VFU på lärarprogrammet. Och då är det enbart lärarprogrammet under våren, inga andra extrakurser eller liknande.

Jag har ju i för sig körkortet kvar. Eller ja, studierna och övningskörningen så att jag kan ta körkortet menar jag ju. Men som det ser ut nu har jag uppkörning och teorin bokad redan, jag hoppas på det bästa där och då men annars kommer jag att plugga på tills jag klarar det. Nu vill jag ha det gjort känner jag. Och körningen? Den är bara kul numer känner jag. Ska skriva eget inlägg om hur det går där, senare.

Micke har även han sett hur jag mått och han kommer att vara hemma lite mer så att han kan vara mer deltagande i barnens omsorg, har han lovat. Men snart är det jullov och redan nu har det droppat in tre tider för julfirande med barnen på förskolan, min mamma kommer förhoppningsvis ner kring lucia och firar en ”pre-julafton” med oss. Och så Ebbas födelsedag i januari, som jag redan nu ser fram emot. Så jag har roliga saker framför mig, som inte direkt är så ”energislukande”.

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

3 reaktioner till “Måste prioritera”

Kommentera