Vuxenmobbning på jobbet

Jag börjar numera få en klump i magen av att gå till jobbet, ärligt talat. Detta kommer kanske inte låta så lojalt eller så men… Som alla vet är inte vuxna direkt de som är snällast, de som alltid förrgår med gott exempel och som är hjälpsamma och medmänskliga. 

Jag har fått helt andra arbetsuppgifter nu än vad jag hade i början/som står i mina arbetspapper. Detta på grund av att någon/några av de fastanställda har sagt till chefen att jag rent allmänt/generellt inte ser vad som ska göras, inte tar intiativ och bara blir en belastning. Så, chefen placerade en till vikarie på ”min” rad. Den vikarien ska då göra allt hälso och sjukvårdsarbete, jag är nedgraderad till städ, mat och tvätt- sysslor. Och många av de fastanställda behandlar mig som om jag inte ens klarar av någonting. ”När du är klar med detta, så kan du gå och göra det. Det gör du så och så.” Allting ska de förklara. Varje gång jag nu ändå ska hjälpa till med de boende så får jag riktigt detaljerade instruktioner om hur jag ska göra, hur den boende är, vad som ska göras och så vidare. 

Jag känner mig inte välkommen dit. Inte av de flesta i personalen i alla fall. Och en del är snälla mot mig men jag vet inte om det är de som också sagt saker till chefen om mig. Känner inte mig bekväm med någon där på grund av detta. En del i personalgruppen vänder sig till och med bort från mig då denne delegerar uppgifter, svarar inte på tilltal eller pratar med mig ”frivilligt”, ger ingen respons på det jag säger och sådant. 

Som sagt. Klump i magen. Tårar som ibland bränner bakom ögonen. Trötthet efter jobbet för att ha skönt sig så pass mycket. Det som ändå gör att jag går dit är de boende. De delar med sig av så mycket. Glädje. Minnen. Livet. Åsikter och tankar. Jag är med i uppgång och nedgång. Jag är med om livet, som de vill dela med sig av. Jag älskar jobbet för att jag älskar att hjälpa de som behöver det. Ge det där lilla extra du vet. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

7 reaktioner till “Vuxenmobbning på jobbet”

  1. Men vilka skitstövlar!! Du har facket som du kan ta hjälp med, om du är med i det. Det är ju helt sjukt!
    Blir ledsen å dina vägnar. De verkar ju prata med dig som om du vore en nybörjare som inte kan någonting… 🙁

  2. Näe fy farao! Såhär får det ju inte vara.
    Hoppas att det blir bra för dig, det är så himla viktigt att trivas på jobbet. Önskar dig all lycka till!

  3. Instämmer med de övriga. Så får det inte vara. Berätta åt chefen då du slutar och så ska vi hoppas det går bättre på nästa jobb. Kom ihåg att du är värdefull!❤

Kommentera