Backar i behandlingen 

Vi har, på egen hand, valt att backa i Samanthas sprutbehandling då vi inte fått tag i hennes endokrinsjuksköterska. Hon har inte tagit den på två kvällar nu, just för att hon varit så extremt rädd för den. Så idag tog vi fram den och lät henne titta, känna lite och jag förklarade var man trycker på ON, var ampullen med medicinen är och sådant. Frågade om hon ville byta skal på den men hon är inte riktigt redo för det ännu. Vi tar små babystep i taget. Tror det är enda sättet att få henne att acceptera den, att lära känna sprutan i sin takt och få sina frågor besvarade. Att hennes nyfikenhet får växa i samband med att rädslan kanske trycks undan. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

10 reaktioner till “Backar i behandlingen ”

  1. Kanske ni hittar något annat barn som också får sprutor och kunde träffa den familjen? Diabetes är inte ovanligt och de barnen får sprutor med insulin. Hoppas det löser sig!❤

  2. Instämmer med Karin ovan och hoppas att ni finner ert sätt. Minns även talesättet: Ett steg framåt, två steg tillbaks. Och för mig blir det som livet, vi dansar lite fram och lite bak och följer den rytm som vi hör inom oss just nu. I er dans var det dags att backa.

  3. Vet inte om detta passar er med rutiner och närheten/möjligheten till det. Men jag jobbar inom barnsjukvården (inte endokrinologi) och då brukar barn med stickrädsla få besöka barnmedicinmottagningen för att träffa en barnsjuksköterska som är extra kunnig med stickrädsla. Det kan bli upp till 10-15 besök. Brukar oftast bli väldigt bra resultat av det! Håller tummarna för Samantha och er 🙂

  4. En kompis barn har diabetes 1 och hon fick gå i lekterapi på sjukhuset för att lära sig ta sprutorna! Kanske finns liknande hos er?

    1. Vi har varit på lekterapin. De sa de kunde erbjuda lek där men inte direkt terapidelen eller nål/sprutträning för det gör de med barn först vid 6-7 års ålder. Innan dess går det inte, barnen är inte mottagliga menar de.

Kommentera