Det nya i vardagen 

Jag lovar, jag ska sluta tjata om detta med att Samantha börjat med sina sprutor men det är ju det som är vår vardag nu. Den stora grejen liksom. Ikväll var inte en rolig kväll. Vid första försöket försökte jag själv med henne. Hon blev så hysterisk att hon spydde av stressen. Hon fick duscha och lugna ner sig. Sedan fick hon sitta i Mickes knä samtidigt som jag gav henne sprutan. Efteråt var det Micke hon ville krama och få trygghet ifrån. Inte mig. Jag var ju den ”dumma”, den som tvingade henne att ta spruta. Jag var den som bröt hennes förtroende kändes det som. 

Jag försöker verkligen att se ett ljus i den här tunneln, att vi måste blicka framåt i några veckor innan vi kanske kan sluta hålla fast henne vid spruttagningen. Jag bara önskar det kunde ske nu, att vi slapp göra det såhär. 

Ikväll drog vi upp att Spiderman, hennes favoritsuperhjälte, också behöver ta sprutor. På ett sätt blev det en ögonöppnare för henne. Hennes superhjälte tar också! Då behöver nog hon också det. Hon är inte ensam. Tänkte jag skulle klippa ihop olika filmklipp jag hittar på barn som tar sprutor, för att kunna visa henne den. Som ytterligare ett steg i att ”hon inte är ensam”. 

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

Kommentera