Imorgon börjar vi

Imorgon är det dags. Dagen som jag sett fram emot med viss bävan. Det är dags för Samantha att börja med sina sprutor. Imorgon förmiddag ska vi till sjukhuset med henne, läkaren där ska få ge henne en första injektion för att dels visa oss föräldrar en gång till hur man gör men även för att ge Samantha en trygg start med dessa sprutor. Läkaren kommer även gå igenom hur vi sköter om den och byter ampuller (det ”rör” inuti sprutan som innehåller själva medicinen/vätskan).

Jag började redan i måndags att förbereda Samantha för sjukhusbesöket. Pratade om att hon skulle till sjukhuset och träffa doktorn. Genast blev hon på sin vakt och såg på mig ”Måste jag ta spruta då?” var hennes enda fundering. Jag bekräftade detta men var väldigt snabb på att förklara. Det är inte blodprov denna gång (vilket hon har varit med om då en vanlig blodprovstagning blev en traumatisk upplevelse) utan vi ska ta sprutan i benet. Hennes spruta, den som ser ut som om den har många pussmunnar på sig. Då blev hon lugn och tyckte att det skulle bli okej.

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

3 reaktioner till “Imorgon börjar vi”

  1. Ååå det där med sjukhus, sprutor det känner jag väl igen. Hoppas verkligen det går bra och att det inte blir någon jobbig upplevelse kring detta.

    Lycka till!

    Kram Linda

    1. Tack! Och ja det hoppas jag att det inte blir, utan att hon känner det som något positivt och att det är något som hon känner att hon blir hjälpt av.

      Kram

Kommentera