På tal om sprutor

I somras, eller rättare sagt i augusti ifjol skulle vi börja med tillväxthormonbehandlingen för Samantha. Hon var rädd för sprutor redan innan så vi bävade lite för hur det skulle gå för henne med dagliga sprutor på hemmaplan. Vi tog sprutorna bara sju kvällar. En vecka sammanlagt, innan beslöt att lägga ner allt igen. Hon blev så grymt rädd för sprutorna. För varje kväll byggdes rädslan upp ett snäpp till. Hon utvecklade en fobi för sprutorna. Hon grät så att tårarna sprutade, sparkade sig loss, slogs hejvilt omkring sig, riktigt skakade av rädsla, skrek hysteriskt och klamrade sig fast hos den förälder som inte höll i sprutan. Det var absolut inte på tal att fortsätta med behandlingen då hon var så rädd för detta.

Efteråt har vi försökt att dra upp det igen med henne, pratat om det. Tränade lite med att enbart leka med sprutan. Försökte vara pedagogisk, försökte förklara vad den var bra för och liknande. Men hennes fobi är äkta, hennes rädsla finns där. Och då är det bara jävligt grymt av oss att fortsätta tvinga oss på henne. Hon har rätt att säga nej hon med. Det är hennes kropp. Det är hennes rädsla och hennes framtid.

Här är första dagens spruta gjord (på sjukhuset)

Här är efter första veckans behandlingar och vi valt att lägga ner dem så länge. Vi tyckte dock att man kunde ”lekträna” med sprutan lite. Här utan nål osv på.

Författare: Annica

26 åring som har syn och hörselskada, samt Turner syndrom. Är gift och har tre mirakel till döttrar.

Kommentera